Kom, kijk, leer en inspireer. Deze branchegenoten delen graag hun praktijkgerichte kennis en waardevolle inzichten met je. Geloof ons, hier wil je bij zijn!

Meer over de sprekers

Allart de Jong

Nederland zit midden in een transformatie! Een elektrotechnische wel te verstaan, waarbij er meer en meer kennis gevraagd wordt van de deelnemers aan die transformatie. Wist je dat 60% van alle installaties een serieus gebrek vertoond? Omega Energietechniek neemt je graag mee op een rondje langs de velden. Waar staan we nu? Wat zijn de meest gemaakte fouten? Hoe kan je ze voorkomen? Waar gaan we heen met de energiemarkt? En wat zijn de valkuilen? Allart vertelt je er alles over.

Dennis van der Meij

Dennis van der Meij is eigenaar van Solar Engineering en voor #kennisdelen het land doortrekt voor lezingen, LinkedIn gebruikt en een podcast heeft opgezet. “Onze branche staat voor een enorme uitdaging en dat is het verduurzamen van Nederland. In de elektrificatieslag die we maken spelen zonne-energie en accu’s een belangrijke rol. Om deze klus aan te kunnen is het superbelangrijk om als branche samen te werken en kennis te delen. Zonder commercieel belang deel ik mijn verhaal op basis van feiten."

Berry Looijen

Berry Looijen is technisch specialist, voor Interpolis en Avéro Achmea werkt hij dagelijks aan het veiliger krijgen van agrarische bedrijven. Zijn agrarische bedrijven onveilig? “Bij ondernemers in de landbouw en glastuinbouw zit veel daadkracht, ook bij de inzet van nieuwe technieken. Als je weet waar je de risico’s op een agrarisch bedrijf kunt vinden en bekend bent met mogelijkheden om het op te lossen. Ja, dan zijn deze bedrijven veiliger te krijgen.” Berry onderbouwt de voorwaarden die verzekeraars stellen. Installateurs laat hij anders kijken naar veilig werken met zonnestroom, energieopslag en mestgassen.

Henry Lootens

Het begrijpen en beheersen van lekstromen bij gewapend beton is essentieel om de integriteit en levensduur van betonnen constructies te waarborgen en de kostbare schade veroorzaakt door corrosie te voorkomen. Henry Lootens verteld alles over de gevaren en risico's én hoe deze te voorkomen.

Jacques van der Bijl

Jacques van der Bijl is sinds 2013 actief bij SolarEdge en is als Director of Technical Marketing actief betrokken met nieuwe ontwikkelingen en specifiek ook Batterijen, Back-up en Smart Energy. Toen hij begon had SolarEdge wereldwijd nog maar 400 medewerkers. Tegenwoordig werken er bijna zo’n 4000 man wereldwijd. In de afgelopen jaren is het bedrijf wereldwijd sterk gegroeid. Ook in Nederland, waar het vandaag de dag de nummer 1 meest gekochte zonne-energie omvormer in de residentiële markt is. De harde groei aan zon-PV in Nederland hebben de nodige uitdagingen met zich meegebracht en om de groei van duurzame energie in de toekomst veilig te stellen moeten we ook andere technieken omarmen zoals batterijen. Een aspect dat hierbij komt kijken is de veiligheid van batterijen en hoe we hier als markt de risico’s kunnen beperken.

Jurjen Burghgraef

Burghgraef van Tiel is al jaren toonaangevend op het gebied van risico-inspecties, preventieadvies en opleidingen.
Zonnepanelen worden steeds vaker niet op, maar in gevels en daken geplaatst of geplakt. En dat is best risicovol. Jurjen: “Het plaatsen is specialistisch werk en gelukkig zien wij dat de kwaliteit van het installatiewerk steeds beter wordt. Er wordt nu bijvoorbeeld veelal aantoonbaar voldaan aan de NEN 1010 en steeds meer wordt er door een onafhankelijke inspecteur een controle conform Scope 12 uitgevoerd. Om zonnepanelen veilig te installeren hebben wij enige tijd geleden al een stappenplan opgesteld.

Alexander Sredanovic

Ontdek hoe batterijopslag de sleutel kan zijn tot het maximaliseren van de efficiëntie van je zonne-energiesysteem. Leer hoe het verminderen van curtailment je rendement kan verhogen en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere energietoekomst.

Ontdek in zijn workshop:
- De uitdagingen van curtailment en verlies van onbenutte zonne-energie.
- Hoe batterijopslag fungeert als een oplossing om overtollige energie op te slaan voor later gebruik.
- Praktijkvoorbeelden van succesvolle implementaties en de resultaten die zijn behaald.